Bon dia 13 de febrer de 2019

foto: tribus de la segarra
Sol ixent, avui de matí. Santa Coloma de Queralt. 13 de febrer de 2019

13 de febrer de 2019

  • The Feminine Mystique es va publicar el 13 de febrer de 1963. Analitzava el paper de les dones de classe mitjana convertides en mestresses de casa sense recursos propis. Defensava que la mística femenina és una manera d’enganyar les dones i que les dones han de buscar objectius propis independentment dels marits i els fills, sense sentir-se culpables.  ca.wikipedia.org

  • 0° a les vuit del matí. Cel net i serè. Teulades gebrades i blancor als trossos i camins. El sol sembla que guanyarà per golejada avui. A gaudir-ne doncs.

  • Avui és Sant Benigne. Per molts anys.

  • “Petit feix, pel camí creix.”

     

Bon dia 
Santa Coloma de Queralt
La Segarra
República, ocupada, de Catalunya

 
 

 

 Què fem?

Santa Coloma de Queralt

16

                febrer

BÀSQUET

Dissabte, 16 de febrer 2019

– 10.45 Premini, C.B. Àguiles VS ENXANETA

– 12.15 Mini femení, C.B. Àguiles VS AE CLARET 5È

– 18.15 Sènior masculí 1a. CAT, C.B. Àguiles PLASFOC VS CB SANTFELIUENC A

– 19.45 Júnior masculí interterritorial, C.B. Àguiles VS SALLE PLOMS REUS

16

                febrer

PARRÒQUIA

El dissabte dia 16 de febrer, a les 17’30h. hi ha la xerrada de Mn. Rafael Serra, sobre el Sr. Marià Mullerat Soldevila.

A la sala gran del Castell.

cada dijous

CURS SARDANES

Cada dijous de 2018 fins el 31 de Maig de 2019, –els dijous laborables–, de 8 a 9 del vespre al Casal de la Vila

Professor: Carles Roca

Informació extreta de l’aplicació eBando, Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, i altres fonts.

foto: google.es

“Tota persona ha de tenir una rebotiga on pugui ser ella mateixa sense reserves.”

Michel de Montaigne

talment fos hivern

santa coloma de queralt

la segarra

13 de febrer de 2019

Il·lustració: i.pinimg.com

servien les mentides

al plat de les pregàries,

i era impossible distingir

les unes de les altres

pregava com mentia

mentia com pregava.

de sobte, el cos.

mentides i pregàries oblidaren

la seva xerrameca.

avui el vell i el buit.

com redimir

l’estupidesa dels oracles?

cap temps fa un pas enrere.

la vida amb àngels i dimonis,

de cap a peus,

i encara em costa endevinar qui és qui.

 

Tornar és lluny

Francesc Garriga Barata

la capelleta de sant magí

santa coloma de queralt

la segarra

13 de febrer de 2019

Joan Miró, L'echelle de l'evasion

Entre els anys 1928 i 1930, les diferències dins del grup dels surrealistes cada vegada van ser més evidents, no solament pel que fa a l’art plàstic, sinó també en el vessant polític. Miró es va anar distanciant progressivament, tot i acceptar els principis de l’estètica surrealista; tampoc se sentia obligat a participar en totes les manifestacions. L’11 de març de 1929, en una reunió al Bar du Château, amb Breton ja adherit al partit comunista, va sorgir un tema de discussió sobre el destí de Lev Trotski; aquest tema finalment va quedar al marge i la discussió va portar a clarificar les posicions de cadascú. Entre els que es van manifestar en contra d’una acció comuna basada en un programa de Breton, es trobaven Miró, Michel Leiris, Georges Bataille i André Masson. Miró només volia defensar-se i lluitar amb la pintura. Entre la posició de Karl Marx, que advocava per «transformar el món» mitjançant la política, o la de Rimbaud, de «canviar la vida» mitjançant la poesia, Miró va escollir la segona. Va ser aleshores quan Georges Hugnet va explicar que Miró només pot defensar-se amb la seva pròpia arma, que és la pintura:

 “Sí, Miró ha volgut assassinar la pintura, l’ha assassinada amb medis plàstics, mitjançant un art plàstic que és una de les més expressives del nostre temps. L’ha assassinada, potser, perquè no volia doblegar-se a les seves exigències, a la seva estètica, a un programa massa estret per donar via lliure a les seves aspiracions”.

Viquipèdia

paisatge matiner 

santa coloma de queralt

la segarra

13 de febrer de 2019

foto: imiovivereinpoesia

Si l’home adult enyora la seva infància, és perquè no se’n recorda, o perquè se’n recorda malament.

Joan Fuster

la vila aquest matí

santa coloma de queralt

la segarra

13 de febrer de 2019

foto: naciodigital.cat

Presos polítics, ostatges d’un país extranger

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa defineix el pres polític i considera que una persona privada de la seva llibertat personal ha de ser considerada com a “pres polític”

* si la detenció s’ha imposat en violació d’una de les garanties fonamentals establertes en el Conveni Europeu de Drets Humans i els seus Protocols, en particular la llibertat de pensament, consciència i religió, llibertat d’expressió i informació, llibertat de reunió i associació;

* si la detenció s’ha imposat per raons purament polítiques sense connexió amb cap delicte

* si, per motius polítics, la durada de la detenció o les seves condicions són clarament desproporcionades a la infracció per la qual la persona ha estat declarada culpable o sospitosa;

* si, per motius polítics, la persona va ser detinguda de forma discriminatòria en comparació amb d’altres.

* si la detenció és el resultat d’un procediment clarament injust i això sembla estar relacionat amb motius polítics.

wikipedia

Foto: vilaweb.cat

fotos: tribusdelasegarra
blanc i verd
santa coloma de queralt
la segarra
13 de febrer de 2019
Il·lustració: bestbuy.com

Fragment

        “Diumenge havia plogut tot el dia, una pluja freda i fina; les teulades i la calçada prenien color de negre relluent, i una boira groguenca semblava voler-se introduir per les encletxes de les finestres, fins al punt que la senyora Maigret havia dit que era precís pensar a col·locar-hi tires d’estopa. Ja feia almenys cinc anys que Maigret prometia posar-les el diumenge següent… No plogué la resta del dia.

O tanmateix, no es pogué apreciar, encara que l’asfalt del carrer continuava ben mullat, de cada vegada més brut sota les soles dels vianants. Després, a prop de les quatre de la tarda, un poc abans que caigués la boira, la mateixa boirina groguenca del matí va descendir sobre París, velant la llum dels fanals i dels aparadors comercials… En els carrers obscurs gairebé es distingien les siluetes de la gent, i les soles de les sabates feien flic-flac sobre la llefiscosa voravia. Una trentena de persones s’havien concentrat a una cantonada del Boulevard Saint-Martin. Per primera vegada, el comissari dugué Santoni amb el cotxe negre de la policia judicial, i quasi es va marejar pel perfum que es desprenia de l’inspector. Aquest, de baixa estatura, duia tacons alts, emprava greixina per als cabells i lluïa un gruixut diamant groc, probablement fals, a l’anular. Dos agents amb capeta els sortiren al pas…”.

Maigret i l’home del banc

Georges Simenon

Avui 115 anys del seu naixement

sant miquel des dels afores

santa coloma de queralt

la segarra

13 de febrer de 2019

Il·lustració: Carles Sabater. enderrock.cat
 
20 anys sense Carles Sabater
 

“El cantant Carles Sabater en simbolitzava la seva imatge, amable, antenta, elegant i, sobretot, seductora. La seva desaparició va ser l’impacte més fort que ha rebut el rock català en tota la seva història. L’altra meitat del grup, Pep Sala, era l’encarregat de posar-hi els fonaments musicals, i tots plegats van consolidar un projecte de dmensions extraordinàries dins l’escena musical catalana, impensable quan va començar el grup l’any 1987.

Amb la mort de Carles Sabater el 13 de febrer del 1999 s’acabava la història de Sau, i Pep Sala anunciava que continuaria la seva carrera musical en solitari. De la trajectòria de Sau en va quedar el record mitificat de Carles Sabater i una cançó com “Boig per tu”, que ja forma part de la banda sonora dels catalans.”

enderrock.cat

Miguel Poveda, que avui en fa 44 . Per molts anys!

Ara que ja no ets, amor, ets més que mai.
Ara que ja no et tinc, amor, et vull de veres.
Ara que ja no ets, amor, ets esperança.
Ara que t’he perdut, amor, ets meu per sempre.

L’amor, amor, és així: és, si no és.

ARA

Josep Piera

Bon dia 29 de maig 2020

foto: tribus de la segarra Foto: Canviant de color. Santa Coloma de Queralt. 29 de maig de 2020 Ara fa 567 anys. Caiguda de Constantinoble a mans de les tropes otomanes. Desapareix l’Imperi Romà d’Orient. Succés històric que, en la periodització clàssica, marca la fi de l’edat mitjana a Europa i la fi del darrer

Llegir més »

Bon dia 28 de maig 2020

foto: tribus de la segarra Foto: El Sant Miquel, sempre la referència. Santa Coloma de Queralt. 28 de maig de 2020 Ara fa 206 anys. Després de la retirada de les tropes franceses, Catalunya, que havia estat annexionada a França per Napoléo I, torna oficialment a formar part del Regne d’Espanya.  ca.wikipedia.org 14,5° a les

Llegir més »

Ni modos ni vergonya (1)

JOSEP M CARRERAS Ni modos ni vergonya (1) Dos mesos de confinament donen per a molt. Hi ha temps per fer moltes d’aquelles coses que sempre queden pendents. Per exemple, jo he volgut conèixer una mica més a fons el tarannà del personal que ens governa quan ha parlat lliurement, sense mascareta. I n’hi ha

Llegir més »

Bon dia 27 de maig 2020

foto: tribus de la segarra Foto: La posta d’ahir. Santa Coloma de Queralt. 27de maig de 2020 Tal dia com avui va néixer Samuel Dashiell Hammett  escriptor  de novel·la detectivesca i contes curts. Entre els personatges més recordats que va crear es troben Sam Spade (El falcó maltès), la parella de detectius Nick i Nora

Llegir més »

Bon dia 26 de maig 2020

foto: tribus de la segarra Foto: Imatge de matí amb boira, als afores de la vila. Santa Coloma de Queralt. 26 de maig de 2020 Un dia com avui de 1963 se celebra a Mallorca l’acabament del “Diccionari català-valencià-balear”. ca.wikipedia.org 12,5° a dos quarts de vuit del matí. 96% d’humitat relativa. Cel ben serè. Cap

Llegir més »

Bon dia 25 de maig 2020

foto: tribus de la segarra Foto: Imatge de la vila. Ahir de matí. Santa Coloma de Queralt 25 de maig de 2020 Un dia com avui de 1448, hi va haver un terratrèmol amb epicentre entre Cardedeu i Llinars del Vallès, que va causar danys molt importants en nombroses poblacions (Papiol, Sentmenat, Montornès del Vallès),

Llegir més »

2 comentaris a “Bon dia 13 de febrer de 2019”

Deixa un comentari