Segon concert de les Nits Musicals Brufaganya: COR JOVE DE L’ORFEÓ CATALÀ Ars Musicae. Orquestra Barroca.

fotos: tribus de la segarra

Segon concert de les Nits Musicals Brufaganya: COR JOVE DE L’ORFEÓ CATALÀ Ars Musicae. Orquestra Barroca.

Aquesta nit el Concert a St. Magí ha estat una bogeria. Una bogeria de cantants i músics: eren 80, entre els músics i el Cor Jove de l’Orfeó Català, una bogeria el Concert i una bogeria la vitalitat, entusiasme, professionalitat i joventut de tots ells.  

 

Dirigits pel director Esteve Nabona, des del 1986, el Cor Jove té cantants realment molt joves, des dels 16 anys als 25. I aquesta joventut hi és present en tot el concert, l’alegria de tots ells, la seva força, la seva entrega, la seva dedicació, i alhora el seu alt nivell i la seva professionalitat, fa que es guanyin el públic des del primer moment que comença el Concert.

 

Avui interpreten l’òpera Dido & Aeneas d’Henry Purcell (1659-1695) Una obra barroca i la primera anglesa. El director, l’Esteve Nabona fa una mica d’història. A Anglaterra no agradava gens les òperes italianes, el públic no hi connectava gens, el que agradava era el teatre. Fins que Henry Purcell va escriure i interpretar Dido & Aeneas, que va tenir tan d’èxit, que algunes parts de l’òpera fins i tot s’intercalaven en obres teatrals. Amb els anys es va perdre molta part d’aquesta composició, fins que es va rescatar de l’oblit i se n’ha fet aquesta versió.

 

Com totes les òperes es canta i s’interpreta, l’obra té tres actes, en el primer hi ha l’amor entre Dido, la reina de Cartago, i Aneas, el príncep troià; en el segon les forces del mal intenten acabar amb la parella, i en el tercer acte impera la destrucció de l’amor que comporta la mort de Dido. Diversos solistes interpreten els principals personatges, els altres cantants actuen segons el que correspon a cada acte. Hi ha moments de molta exaltació, moments més tranquils i alegres, i moments de molta desesperació.

 

Tota l’obra: excel·lent: dinamisme, vitalitat i perfecció.

 

Els 80 músics i cantants van sopar a l’exterior, com moltes persones del públic, i a la sortida hi va haver xocolata desfeta amb coca per tothom, com sempre es fa. És un moment en què es crea un ambient acollidor, en plena nit i sota les bombetes que pengen dels arbres. I per sorpresa de tothom, els nois i noies del cor es posen a cantar la Sardana de les Monges i el Cant de la Senyera. Molta generositat per part dels joves, que s’havien sentit acollits tant abans com després del concert, i molta emoció per part dels que érem allà presents.

 

Els Concerts de la Brufaganya sempre acaben sent entranyables i amb molta emotivitat a flor de pell.  

fotos: tribus de la segarra

Montse Rumbau

13 de juliol de 2019

9 comentaris a “Segon concert de les Nits Musicals Brufaganya: COR JOVE DE L’ORFEÓ CATALÀ Ars Musicae. Orquestra Barroca.”

  1. Joan,
    Felicitats per aquest èxit clamorós, que és un gran pas en aquesta trajectòria imparable.
    Les Nits Musicals de la Brufaganya s’han consolidat i ja són un referent pels amants de la música i el cant coral,
    Gràcies per la vostra dedicació.

    Respon

Deixa un comentari