Bon dia 4 de novembre 2019

foto: tribus de la segarra
Foto: La torre del Castell a contrallum, aquest novembre. Santa Coloma de Queralt.

4 de novembre de 2019

  • Un dia com avui de 1798 naixia Bonaventura Carles Aribau i Farriols, escriptor, economista, polític, taquígraf i funcionari. Escrigué textos en castellà, català, llatí i italià. El mil 832 va escriure Oda a la Pàtria, poema culte en llengua catalana; És un cant d’enyorança de Catalunya i d’exaltació de la llengua catalana. La seva publicació, l’any 1833, en el diari El Vapor es considera el punt d’inici de la Renaixença catalana i una de les primeres obres del segle XIX escrita en català sense castellanismes i vulgarismes. ca.wikipedia.org

  • 10º a les vuit del matí. Cel serè amb vent de ponent, més fluix que no pas ahir, de moment. Farà sol i vent. Avui la lluna en quart creixent.

  • Avui felicitarem als qui es diuen Carles, Carla o Carolina. Per molts anys.

  • “Pel novembre cava i sembra”

Bon dia i bon mercat

Santa Coloma de Queralt
La Segarra
República, ocupada, de Catalunya

 
 

 

 

Il·lustració: edwardhopper.net

“Ni et mata ni et fa més fort, entesos? O sigui que pareu de tocar el que no sona.”

De la xarxa

foto: google.com.br

A cada amic, cisellador d’imatges

i caçador de mots, voldria dir-li:

—fes-te llavis pel crit d’aquesta terra.

D’un a un els seus sons ara m’arriben

com alts fills de la nit, diamants de l’insomni:

fidelitat us serà demanada

i un cant rebel a tota defallença,

car no hi ha sal per guardar les paraules

sinó els llavis dels fills i els vostres versos.

 

A CADA AMIC

Maria Àngels Anglada

aguiló a la posta

santa coloma de queralt

la segarra

novembre 2018

il·lustració: Stefano Santi. "Pati" Acrílic i oli sobre tela

Stefano Santi Acquafredda (Brescia) Llombardia  1965; 

foto: tribus de la segarra

montserrat de lluny estant, aquest matí

santa coloma de queralt

la segarra

novembre 2019

Presos polítics, ostatges d’un país extranger

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa defineix el pres polític i considera que una persona privada de la seva llibertat personal ha de ser considerada com a “pres polític”

* si la detenció s’ha imposat en violació d’una de les garanties fonamentals establertes en el Conveni Europeu de Drets Humans i els seus Protocols, en particular la llibertat de pensament, consciència i religió, llibertat d’expressió i informació, llibertat de reunió i associació;

* si la detenció s’ha imposat per raons purament polítiques sense connexió amb cap delicte

* si, per motius polítics, la durada de la detenció o les seves condicions són clarament desproporcionades a la infracció per la qual la persona ha estat declarada culpable o sospitosa;

* si, per motius polítics, la persona va ser detinguda de forma discriminatòria en comparació amb d’altres.

* si la detenció és el resultat d’un procediment clarament injust i això sembla estar relacionat amb motius polítics.

wikipedia

Foto: vilaweb.cat

foto: tribus de la segarra

mas d’en brias

santa coloma de queralt

la segarra

novembre 2018

foto: i.pinimg.com

“Aquesta és la maledicció dels escriptors: necessitar tant els afalacs, i desanimar-se tant per les crítiques o la indiferència. L’única actitud intel·ligent és recordar que escriure és, al capdavall, el que faig més bé; que qualsevol altre treball em semblaria desaprofitar la vida; que escriure em produeix, entre unes coses i altres, un plaer infinit; que li trec unes cent lliures a l’any; i que a alguns els agrada el que escric.”

Virginia Wolf       

Diari íntim

coses de la tardor

santa coloma de queralt

la segarra

novembre 2019

foto: Platja de Biniagus. Menorca. menorcaenvelero.com

Platges verges de la infància que ara em dolen com una nafra en la memòria. Qui no les ha vist, no ho sap. Qui no hi ha nedat, no em pot entendre.

 

Ponç Pons

El rastre blau de les formigues

 

el sol es pon rere la vila

santa coloma de queralt

la segarra

novembre 2018

                                                    Què fem?

                                     Santa Coloma de Queralt

       ara

CANVI DATA TALLER PER LA REDACCIÓ DE LA CARTA DEL PAISATGE A SANTA COLOMA DE QUERALT

El taller per a la redacció de la Carta del Paisatge destinat a càrrecs electes que s’havia de realitzar  dimecres dia 30 d’octubre, es farà el pròxim dimecres dia 6 de novembre  a les 18.00h al Castell de Santa Coloma de Queralt (Sala merlets)

Us informarem de l’estat de la Carta del Paisatge, dels diferents objectius de qualitat paisatgística establerts, i de com el vostre municipi pot participar mitjançant la proposta i signatura de compromisos.

 Us agrairem que aquells i aquelles que encara no ho hagueu fet, ens confirmeu la vostra participació inscrivint-vos en el següent enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDzZ_MpXSgxjyq7DE-k70LpV3b6o8muHCjI_3Wu9Ad0ArXjA/viewform

 

       ara

CAMPANYA D’AUTOINCULPACIONS

Omplim tots els jutjats de Catalunya d’autoinculpacions. Nosaltres també ens inculpem, perquè si condemnen la democràcia, ens condemnen a tots. Aquest dilluns, 4 de novembre ens trobarem a les 8.30h davant del Jutjat de Guàrdia de Valls per tal de fer cua per presentar la nostra inculpació.

Cadascú pot portar la seva autoinculpació quan vulgui, però farem una jornada a les portes dels jutjats. Podeu descarregar-vos la inculpació del web hotornaremafer.cat o el pròxim dilluns presencialment a la parada d’Òmnium al costat dels jutjats.

          ara

          ara

COMUNICAT

Han sortit publicades les bases del procés selectiu per a la constitució d’una borsa de treball de personal laboral temporal de neteja (Grup professional equiparable al grup AP de personal funcionari) de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, concurs de mèrits, jornada complerta, 40 hores setmanals.

Resta obert el període per poder presentar la sol·licitud al procés de selecció mitjançant concurs de mèrits: FINS AL 14 DE NOVEMBRE DE 2019 (inclòs).

Tots els/les interessats/des podeu fer arribar la documentació que es detalla en l’annex de les esmentades bases a les oficines de l’Ajuntament, plaça Major número 1 de Santa Coloma de Queralt, dirigint-los a la secretaria.  

 

          ara

OFERTA DE FEINA

PLASFI, S.A.

Precisa administrativa per substitució de maternitat per 4 mesos.

Interessats enviar CV al correu 

joanc@plasfi.com

          ara

OFERTA DE FEINA

Plasfoc busca enginyer elèctric col.legiat.

Contracte a temps complert, per a redacció de projectes elèctrics i permisos d’obres.

Cvitae: rrhh@plasfoc.com

          ara

OFERTA CONTRACTACIÓ JOVE

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Servei d’Ocupació de Catalunya, i dins del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya ha concedit a l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt una subvenció per a la contractació d’1 persona jove en pràctiques, durant 6 mesos a jornada completa, per donar suport als serveis urbanístics i de patrimoni de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt.

 El contracte s’iniciarà el 30 d’octubre de 2019 i el sou serà de 1.400,00 euros bruts mensuals, aproximadament. 

Per formar part d’aquest Programa cal: 

– haver cursat els estudis d’arquitectura tècnica o superior

– ser menor de 30 anys

– estar desocupat

– estar apuntat al SOC de Valls, dins del Programa Garantia Juvenil (el termini màxim per apuntar-s’hi acaba el 23 d’octubre).

– I posar-se en contacte amb l’Ajuntament quan us hàgiu apuntat al SOC de Valls, Programa Garantia Juvenil.

          ara

BORSA TREBALL BRIGADA

Resta obert el període per poder presentar la sol·licitud al procés de selecció per a la constitució d’una borsa de treball de personal laboral temporal, denominació “peó de brigada d’obres i serveis”, a jornada completa, de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, mitjançant concurs de mèrits: FINS AL 5 DE NOVEMBRE DE 2019 (inclòs).

Tots els/les interessats/des podeu informar-vos i fer arribar la documentació que es detalla en l’annex de les esmentades bases (BOP Data de publicació:16/10/2019) a les oficines de l’Ajuntament, plaça Major número 1 de Santa Coloma de Queralt, dirigint-vos a la secretaria. 

          ara

CURS DE MONITORS/ES DE LLEURE A LA CONCA DE BARBERÀ

S’obren les inscripcions per apuntar-se al curs de monitors/es de lleure infantil i juvenil de la Conca de Barberà que es realitzarà a Montblanc. Les places són limitades i el preu 240 €. Cal tenir 18 anys complerts.
 

Les dates i els horaris són:

30 de novembre, *1, 14, *15, 21,* 22, 23, 27, 28, *29 i 30 de desembre de 2019

2, 3, 4 de gener de 2020

 

De 10 a 14 hores i de 15 a 19 hores (el primer dia, 30 de novembre, a les 9 h)

*aquests dies horari només de matí: 10 a 14 h

Per a més informació: Oficina Jove de la Conca de Barberà -whats 606303917joventut@concadebarbera.cat. o per fer la inscripció a l’enllaç següent: ow.ly/kLtF30pF4nF

Aprofitem l’ocasió per informar que qui estigui interessat en participar en un curs de directors de lleure ens ho faci saber per prioritzar l’actuació.  

 

Deixa un comentari