Bon dia 26 de juny 2020

foto: tribus de la segarra
Foto: Montserrat des de cal Pardalet, Almenara. Segarrejant.

26 de juny de 2020

  • Avui és el Dia Internacional de Suport a les Víctimes de Tortura.

    Segons la Convenció contra la Tortura i Altres Tractes o Penes Cruels, Inhumans o Degradants es considera «tortura» “a tot aquell acte pel qual s’infligeixi intencionadament a una persona dolors o sofriments greus, siguin físics o mentals, amb la finalitat d’obtenir d’ella -o d’un tercer- informació o una confessió, intimidar, coaccionar o per qualsevol raó basada en qualsevol tipus de discriminació.”

  • 18° les vuit del matí. 67% d’humitat relativa. Cel serè. Un altre dia d’estiu, amb sol i calor. Aviam si es pot segar aviadet.

  • Avui se celebra Sant Joan i Pau –Joanipol–  Si us sembla extrany, avui també és Santa Perseveranda. Per molts anys.

  • “Aigua per Sant Joan, celler buit i molta fam.”

Bon dia 

Santa Coloma de Queralt
La Segarra
República, ocupada, de Catalunya

“Cada dia hauríem de sentir una mica de música, llegir una bona poesia, contemplar un quadre bell i si és possible, dir algunes paraules assenyades.”

Johann Wolfgang von Goethe

Don’t follow me. I’m lost too.

i.pinimg.com

Vaig estar a punt de fer-ho, i ara no sóc sinó un de tants que es pregunten perquè en algun moment no van fer allò que havien pensat fer.

Julio Cortazar

500 anys de vida rural a Sant Magí de la Brufaganya i entorns. de Montserrat Rumbau, ja al a venda a les llibreries.
i.pinimg.com

He trobat les portes closes,

l’herba negreja al llindar,

amb calma l’heura matà

els meus rosers sense roses.

 

On se’n van totes les coses

d’ahir, d’avui, de demà?

Me les pren la teva mà.

I tu, que mai no reposes,

 

ànima, amb ton desesper

encimbellada en un quer

on tota tristesa puja,

 

t’aboques al teu desert

com un lliri bocaobert

batut pel vent i la pluja.

 

Mercè Rodoreda

Illa dels lliris vermells LXIX 

Agonia de llum

la vila, ara fa un any

santa coloma de queralt

la segarra

juny 2019

I – Adagio – Allegro – Andantino: 0:00

II – Scherzo. Prestissimo – Trio. Allegro – Prestissimo: 11:02

III – Andante: 17:34

IV – Allegro molto vivo: 25:14

 

foto: tribus de la segarra

burxes de card

bellmunt de segarra

la segarra

juny 2020

rebloggy.com

“El que dóna caràcter a aquesta part de Brussel·les són les brasseries. Certament, a la capital de Bèlgica hi ha grans i honorables cafès, molts d’ells amb aquell punt d’obscuritat que necessiten aquests establiments per a fer honor al seu nom, Els belgues, en aquest punt, no tenen dubtes de cap classe, i volen seguir una tradició que diu molt a favor d’ells. Però tot això no és obstacle perquè les brasseries donin el to. Aquesta classe de negocis estigueren de moda a París fa trenta anys. la seva gran prosperitat coincidí amb el boulangisme. Però, després, la brasserie amb cambreres desparegué de mica en mica, no se sap ben bé perquè. A Bèlgica, en canvi, cada dia se’n posen de noves, i això és agradable. La brasserie és un establiment fet exprés perquè resalti l’abundància rossa i fina de les dones del país. Fa realment bonic de veure aquestes figures de Memling i de Rubens servint dobles de cervesa daurada i fumejant, botifarres i pernils amb cols vermelles. Aquestes substàncies populars i aquests plats modestos requereixen unes formes abundants i maternes, un rostre ovalat, casolà i del país, un ull clar i mòrbid i una cabellera rossa. Us podrà agradar o no la brasserie de Brusel·les: a mi em sembla que és una de les coses que existeixen més justes i proporcionades.”

Josep Pla

Brusel·les

“Cartes de lluny”

Presos polítics, ostatges d’un país extranger

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa defineix el pres polític i considera que una persona privada de la seva llibertat personal ha de ser considerada com a “pres polític”

* si la detenció s’ha imposat en violació d’una de les garanties fonamentals establertes en el Conveni Europeu de Drets Humans i els seus Protocols, en particular la llibertat de pensament, consciència i religió, llibertat d’expressió i informació, llibertat de reunió i associació;

* si la detenció s’ha imposat per raons purament polítiques sense connexió amb cap delicte

* si, per motius polítics, la durada de la detenció o les seves condicions són clarament desproporcionades a la infracció per la qual la persona ha estat declarada culpable o sospitosa;

* si, per motius polítics, la persona va ser detinguda de forma discriminatòria en comparació amb d’altres.

* si la detenció és el resultat d’un procediment clarament injust i això sembla estar relacionat amb motius polítics.

wikipedia

Foto: vilaweb.cat

Joan Bauzà: Retrat d’un pintor al seu estudi Oli sobre tela. 1900

Joan Bauzà és un dels artistes més importants de Mallorca a la segona meitat del segle xix i la primeria del xx1. Juntament amb Baixeras va contribuir a la decoració pictòrica del Paranimf de la Universitat de Barcelona, ciutat cabdal en els seus primers passos artístics.

foto: tribus de la segarra

queden les llavors

santa coloma de queralt

la segarra

juny 2019

Trobareu aquesta tassa a CAL SUGRAÑES, al carrer Major, 4  de Santa Coloma de Queralt.  

preu: 3€

google.es

Vaig recordar llavors que el món real era immens i que hi havia una gran varietat d’esperances i temors, de sensacions i emocions, que esperaven als que tenien el valor de sortir-hi, de buscar un veritable coneixement de la vida entre els seus perills. […]. Vaig anar a la finestra, la vaig obrir i vaig treure el cap enfora. […]. Els meus ulls ho sortejaren tot per posar-se en el punt més remot, els pics blaus; eren aquells cims els que anhelava sobrepassar.

Charlotte Brontë

Jane Eyre

sol ixent avui de matí

plans d’almenara

la segarra

juny 2020

google.es

“Una premsa mercenària, demagògica i corrupta, amb el temps produirà un poble tan vil com ella”.

Joseph Pulitzer

camins

plans d’almenara

la segarra

juny 2020

Cadaqués, cada volta que et miro que amarga que és la meva sort quan et veig, amor meu impossible, sento maleir-te oh, de tot cor

Oh Marga que amarga que és la meva sort, Oh Marga tinc el cor ferit pel teu record

Madona antiga pagesa altiva i pensativa enfront del mar has de saber que, per malària d’un atzar sense saber-ho m’has ficat en el carrer de l’amargura m’has pres la copa de l’amor d’entre les mans i m’has mesclat pena i dolor dins la dolçura

Ai amargura serp verinosa que tortures il·lusions fent-les passar per carrerons exempts de somni i de record per què per què hauràs de ser sempre tan a prop acompanyant, maleït sia, els meus amors?

Cadaqués, cada volta que et miro que amarga que és la meva sort quan et veig, amor meu impossible sento maleir-te oh de tot cor,

Oh Marga que amarga que és la meva sort,

Oh Marga tinc el cor ferit pel teu record.

Marga Margura

(Amarga Crisi)

                                                    Què fem?

                                     Santa Coloma de Queralt

    ara

SUBVENCIONS 2020 PER A ENTITATS I EMPRESES

Us informem que ahir dimecres, 29 d’abril de 2020,es van publicar al DOGC les línies de subvencions del CCAM per aquest any 2020 que tenen per objectiu reactivar l’activitat econòmica davant l’emergència sanitària per la COVID-19.

  • Les sol·licituds es poden presentar a partir de demà dijous, 30 d’abril, a les 00.00h, per mitjans telemàtics a través del Canal Empresa, al web del CCAM, o del Departament d’Empresa i Coneixement juntament amb la documentació específica que es requereix en cadascuna les línies del Pla d’Ajuts. El termini de presentació finalitza el 31 de desembre d’enguany o fins que s’exhaureixi el pressupost (això pel programes 3, 4, 5 i 6, els altres són fins a 30 de juny).
  • El Pla d’Ajuts inclou 7 programes específics dirigits a autònoms, pimes i microempreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, tant individuals com associades o agrupades

Consulteu tota la informació aquÍ:
Subvencions 2020 per a les entitats i empreses del comerç, serveis, artesania i moda

>Podeu descarregar les bases de la subvenció aquí: 

    ara

        ara

L’Associació Queractiu de Santa Coloma de Queralt, ens adherim a la iniciativa del #joventsolidari. Com a jovent del nostre poble volem donar el servei per coordinar ajudes a persones vulnerables davant les mesures de prevenció del coronavirus. Per dur a terme aquest servei ens hem informat del protocol a desenvolupar per tal de fer-ho de manera correcta.

//Protocol d’actuació en les xarxes de solidaritat locals davant l’emergència del Covid-19// 

– Imprescindible no entrar en contacte estret amb les persones. Distància d’un metre i mig com a mínim. – Deixar la compra a la porta. 

– Pagament ( *Important* ) : No rebre diners en mà (poden ser font de contagi). S’ha de fer mitjançant la bústia/porta. Es prioritzaran sistemes telemàtics  (Bizum, per exemple) o avançament del pagament si és possible. Si no es pot evitar, portar una bossa de plàstic per introduir els diners . *S’ha d’anar amb compte i fer un adequat rentat de mans abans i després del procediment en el qual es manipulin els diners.* Alternativament valoreu ús de guants dins de les possibilitats.

– Rentar-nos les mans durant 40-60s amb gel hidroalcohòlic o sabó de mans, abans i després dels intercanvis, seguint les instruccions de la rentada de mans adjuntat a la imatge. 

        ara

        ara

ORDENANÇA PLAQUES SOLARS

Des de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, s’ha aprovat definitivament l’ordenança municipal  per a la regulació i promoció de les instal.lacions d’energia solar (tèrmica i fotovoltaica) per a simplificar la tramitació d’aquestes instal·lacions, i la seva promoció amb bonificacions de l’Impost de Construccions del 95% i de l’Impost sobre Béns Immobles del 20% durant 5 anys.

S’adjunta text de l’ordenança.

Trobareu aquesta tassa a CAL SUGRAÑES, al carrer Major, 4 de Santa Coloma de Queralt.  

preu: 3€

Deixa un comentari