Foto: Avui de matí, amb neu. Santa Coloma de Queralt. 13 de febrer de 2018

Bon dia

Santa Coloma de Queralt

La Segarra

República de Catalunya

-6° a les vuit del matí. Matí fred i la neu d'ahir glaçada. Ha quedat un panorama bonic de vila nevada i carrers perillosos per caminar. El cel amb lleganys i el sol que vol dir-hi la seva però no sé si se'n sortirà. Farà fred. No té mèrit. Quan es desglaci el pluviòmetre mirarem els litres.

Foto: tribus de la segarra

fora vila i el montclar de fons

santa coloma de queralt

la segarra

13 de febrer de 2018

foto: tribus de la segarra

surt el sol i una mica de neu

santa coloma de queralt

la segarra

13 de febrer de 2018

The Feminine Mystique es va publicar el 13 de febrer de 1963. Analitzava el paper de les dones de classe mitjana convertides en mestresses de casa sense recursos propis. Defensava que la mística femenina és una manera d'enganyar les dones i que les dones han de buscar objectius propis independentment dels marits i els fills, sense sentir-se culpables.  ca.wikipedia.org

       Aquí podeu llegir el darrer article de Montse Rumbau
          "L'Hospital de Sant Magí"
../../../../Montse_Rumbau/Entries/2018/1/28_Escultors_occitans_a_Sant_Magi.html

Avui és Sant Benigne. Per molts anys.

Algunes de les imatges que hi ha a tribusdelasegarra no són nostres. Si són teves i no surt el teu nom o no vols que apareguin aquí, si us plau, indica'ns-ho. Així mateix si surts en alguna de les fotos i no ho vols, fes-nos-ho saber si et plau.

                                                     Presos polítics, ostatges en un país extranger


L'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa defineix el pres polític i considera que una persona privada de la seva llibertat personal ha de ser considerada com a "pres polític"

* si la detenció s'ha imposat en violació d'una de les garanties fonamentals establertes en el Conveni Europeu de Drets Humans i els seus Protocols, en particular la llibertat de pensament, consciència i religió, llibertat d'expressió i informació, llibertat de reunió i associació;

* si la detenció s'ha imposat per raons purament polítiques sense connexió amb cap delicte

* si, per motius polítics, la durada de la detenció o les seves condicions són clarament desproporcionades a la infracció per la qual la persona ha estat declarada culpable o sospitosa;

* si, per motius polítics, la persona va ser detinguda de forma discriminatòria en comparació amb d'altres.

* si la detenció és el resultat d'un procediment clarament injust i això sembla estar relacionat amb motius polítics.


wikipedia

Fragment


        "Diumenge havia plogut tot el dia, una pluja freda i fina; les teulades i la calçada prenien color de negre relluent, i una boira groguenca semblava voler-se introduir per les encletxes de les finestres, fins al punt que la senyora Maigret havia dir que era precís pensar a col·locar-hi tires d'estopa. Ja feia almenys cinc anys que Maigret prometia posar-les el diumenge següent... No plogué la resta del dia.


O tanmateix, no es pogué apreciar, encara que l'asfalt del carrer continuava ben mullat, de cada vegada més brut sota les soles dels vianants. Després, a prop de les quatre de la tarda, un poc abans que caigués la boira, la mateixa boirina groguenca del matí va descendir sobre París, velant la llum dels fanals i dels aparadors comercials... En els carrers obscurs gairebé es distingien les siluetes de la gent, i les soles de les sabates feien flic-flac sobre la llefiscosa voravia. Una trentena de persones s'havien concentrat a una cantonada del Boulevard Saint-Martin. Per primera vegada, el comissari dugué Santoni amb el cotxe negre de la policia judicial, i quasi es va marejar pel perfum que es desprenia de l'inspector. Aquest, de baixa estatura, duia tacons alts, emprava greixina per als cabells i lluïa un gruixut diamant groc, probablement fals, a l'anular. Dos agents amb capeta els sortiren al pas...".


Maigret i l'home del banc

Georges Simenon

Avui 114 anys del seu naixement

"Petit feix, pel camí creix."


Il·lustració: bestbuy.com

no hi podia faltar mas d'en bria

santa coloma de queralt

la segarra

13 de febrer de 2018

foto: tribus de la segarra

servien les mentides

al plat de les pregàries,

i era impossible distingir

les unes de les altres


pregava com mentia

mentia com pregava.


de sobte, el cos.


mentides i pregàries oblidaren

la seva xerrameca.

avui el vell i el buit.


com redimir

l'estupidesa dels oracles?

cap temps fa un pas enrere.


la vida amb àngels i dimonis,

de cap a peus,

i encara em costa endevinar qui és qui.


Tornar és lluny

Francesc Garriga Barata


Ara que ja no ets, amor, ets més que mai.
Ara que ja no et tinc, amor, et vull de veres.
Ara que ja no ets, amor, ets esperança.
Ara que t’he perdut, amor, ets meu per sempre.

L’amor, amor, és així: és, si no és.


ARA


Josep Piera

"Tota persona ha de tenir una rebotiga on pugui ser ella mateixa sense reserves."


Michel de Montaigne

Miguel Poveda, que avui en fa 44 . Per molts anys!

passeig del gaià

santa coloma de queralt

la segarra

13 febrer de 2018

foto: tribus de la segarra

Il·lustració: Carles Sabater. enderrock.cat

19 anys sense Carles Sabater

"El cantant Carles Sabater en simbolitzava la seva imatge, amable, antenta, elegant i, sobretot, seductora. La seva desaparició va ser l'impacte més fort que ha rebut el rock català en tota la seva història. L'altra meitat del grup, Pep Sala, era l'encarregat de posar-hi els fonaments musicals, i tots plegats van consolidar un projecte de dmensions extraordinàries dins l'escena musical catalana, impensable quan va començar el grup l'any 1987.


Amb la mort de Carles Sabater el 13 de febrer del 1999 s'acabava la història de Sau, i Pep Sala anunciava que continuaria la seva carrera musical en solitari. De la trajectòria de Sau en va quedar el record mitificat de Carles Sabater i una cançó com "Boig per tu", que ja forma part de la banda sonora dels catalans."


enderrock.cat