MONTSE RUMBAUMONTSE RUMBAU

Foto: Sor Lucía Caram. google.es

Foto: Escriptora

Foto: Ahir dissabte, a la Sala Gran del Castell

Sor Lucia es va ficar el públic a la butxaca i la gent no parava d’aplaudir. Ha escrit llibres, un d’ells és “Sor Lucia es confessa”, el llibre es venia i els diners van als projectes que porta a Manresa i a les comarques veïnes, projectes de tota mena, proporcionant aliments a milers de persones, ajudant a buscar feina, acollint immigrants ... Hi havia cua perquè la gent volia que li dediqués el llibre, i tots aprofitaven per parlar amb ella, i fins i tot alguns no podien estar-se d’abraçar-la.


Simpatia, energia, vitalitat i molt d’entusiasme, és el que va oferir Sor Lucia ahir a la tarda a Sta. Coloma. Foto: Ahir Sor Lucía a Santa Coloma de Queralt. Foto del seu compte de Twitter

Cita passatges de la Bíblia i de l’Evangeli explicant-los i actualitzant-ne el missatge. Passatges que costen d’entendre o que amb el pas dels segles han quedat desfasats i rovellats, ella els hi treu la pols i els fa entenedors i comprensibles. De manera que el missatge de l’església que moltes vegades ens sembla allunyat i distant, es torna pròxim, clar i engrescador. El que més transmet sor Lucia és bon humor, alegria, i vitalitat. I si a l’església hi hagués més sors Lucia, més gent capaç d’expressar aquesta alegria, aquest coratge per tirar endavant i per modernitzar el missatge, per obrir les portes, per mostrar somriures, acolliment, empatia, segurament les esglésies no estarien buides.


Sor Lucía ha vingut a Sta. Coloma de Queralt, sala gran plena i gent dreta.


Sorprenent sentir una monja parlar amb tanta vitalitat i tant entusiasme, sorprenent perquè no hi estem avesats. I podries pensar que de fet no parla com a monja sinó simplement com a persona compromesa amb el seu entorn i amb la realitat que li ha tocat viure, però no, parla també des de l’espiritualitat i des del seu compromís cristià envers les injustícies i els abusos de tota mena que existeixen en la nostra societat.


Defensa als pobres, als desprotegits, als immigrants, i està en contra de les injustícies de tota mena, també de les que ens arriben del país veí, d’aquesta Espanya que només sembra repressió i odi. I lluita contra la passivitat, la indiferència, la burocràcia, l’arrogància, la prepotència, que permeten tota mena d’injustícies.

Què cal fer? Estar atents a la realitat que t’envolta, saber escoltar, ajudar, actuar. Sor Lucia parla de compromís, de no restar indiferents, d’empatia envers el patiment dels altres.


És una persona molt vital, que enganxa molt quan parla, fa servir un llenguatge molt proper, fa bromes, riu i ens fa riure als que estem allà escoltant-la. Com que està al bàndol dels que sempre perden, s’ha fet del Barça que sempre guanya i així compensa una mica. I està pel dret dels pobles a decidir el seu futur, i està a favor dels nostres polítics empresonats i exiliats, i dóna suport al nostre president Puigdemont.