The Gospel Viu Choir

Fotos: Tribus de la Segarra

Dissabte 11 d’agost: tercer Concert de les Nits Musicals de la Brufaganya

 

Aquesta nit està sent el concert apoteòsic! Cants, balls, paraules, somriures, complicitat, molta energia, molta força,    Acabant tothom dret, aplaudint, ballant i fins i tot cridant!

En cap altre concert s’havia aconseguit tanta compenetració, empatia, rialles i alegria entre els cantants i el públic.

Els que ho han aconseguit formen part del cor: THE GOSPEL VIU CHOIR

El grup compta amb un director excepcional: Moisès Sala.

El dia del concert, uns quants voluntaris ja van a primera hora del matí a treballar perquè tot funcioni bé al moment del concert i també quan comença a arribar la gent per sopar. Posar les taules, les cadires, les estovalles, les carpes, netejar l’església, numerar els bancs, posar els programes, afegir les cadires perquè aquesta nit està tot complet, perquè des de ben aviat ja es van vendre totes les entrades, no en quedava ni una. I a la tarda de nou els voluntaris hi tornen a ser des de ben aviat, els que preparen els entrepans, els que es cuiden de les entrades, els que es cuiden de les begudes, els que es cuiden d’atendre els músics i cantants … i avui hi ha una persona que hi és ja des del matí, i també ben aviat a la tarda, i és el Moisès Sala, el director del The Gospel Viu Choir. Es passeja, mira el que es fa, somriu a tothom, fa fotos …

El Moisès és una persona entranyable. És l’ànima del grup, no para de moure’s amb la música, porta el ritme dins seu, dona entrada a les diferents veus, ara els fa callar, ara fa cantar a uns, ara a uns altres, ara al cor sencer que sembla que s’ensorri l’església. I sempre ballant i somrient. I explica quines cançons cantaran, i es fica des del primer moment el públic a la butxaca. Tot l’espectacle, i les paraules del Moisès són una lliçó de vida. Tot és sentiment i emoció. Explica el Moisès com funciona aquest grup. Els cantants són més de seixanta, encara que aquesta nit n’hi ha la meitat, són tots de diferents llocs de Catalunya, des del nord, tocant als Pirineus, fins al sud, i tots els dimarts es reuneixen al vespre a Palafolls durant dues hores per cantar i assajar. Cada any trien una associació de treball d’ajuda social tant nacional com internacional, per entregar els diners que fan durant tot l’any, i cada any decideixen amb  quina associació col·laboraran.

El Moisès parla dels voluntaris de St. Magí que fan possible que aquests concerts tirin endavant i tingui cada vegada més i més èxit. I fins i tot els dedica dues cançons, parla de l’entorn de St. Magí, i també del que s’hi està fent: Teniu aquí a St. Magí, diu, un tros de cel, no deixeu mai de cuidar-lo, d’estimar-lo i de conservar-lo. És fantàstic tot el que feu i tot el que hi ha aquí, en aquest entorn.

Parla també molt de saber viure pels altres, d’intentar entendre al que tens al costat, de saber transmetre alegria i “bon rotllo”. En el fons, tots som germans convivint en un mateix espai: el nostre món. Transmetre aquests sentiments de bondat, estima i també de felicitat, és el que volen aconseguir The Gospel Viu Choir anant amunt i avall del país amb les seves cançons.

El ritme, l’energia, la força, l’emoció, l’entrega, i la perfecció de les seves veus i dels seus cants, i les actuacions dels diferents solistes són impressionants. Les versions de les cançons són precioses. A vegades el ritme esdevé trepidant, frenètic, i aconsegueixen fer posar a tots els que estem allà, drets, i seguint el ritme amb les mans i molts ballant i cridant en moltes ocasions. Entre els cantants en reconeixem alguns que van cantar en el programa Happy Day de TV3, alguns d’ells fan de solistes, i en tot en ells hi ha emoció, entrega i la perfecció en les seves veus.

Algunes melodies són atrevides i contundents, creen noves tendències que s’allunyen del Gospel més tradicional i conegut.

Al cor l’acompanyen en Juan Carles Dulsat en la bateria, el Bernat Guàrdia en el baix i el Xavier Dotras en els teclats, i en la producció tècnica: Xavier Yelo.

I de nou recordar el director: l’entranyable Moisès Sala, que ens assegura que vol tornar a St. Magí, venir a cantar amb el cor, i venir en l’àmbit personal. Esperem que vingui, el rebrem amb els braços oberts.

Gràcies al The Gospel Viu Choir per l’espectacle que ens han ofert. Per la seva entrega, per la seva simpatia i per la seva força i energia. Crec que cap de nosaltres l’oblidarem mai. 

 

Montse Rumbau

13 comentaris a “The Gospel Viu Choir”

 1. Molt bona crònica i unes fantàstiques fotos del concert. Varem gaudir, una vegada més, de la música i l’Energia de T’he Gospel Viu Choir, en el marc entrenyable del Santuari de S.Magí de la Brufaguanya. (Potser organitzat a l’exterior encara s.hauria gaudit millor de la música, tot i que entenc que sigui complicat). A reveure

  Respon
 2. Es el grup més bo , es fantastic veure l’ alegria dels cantants , i la força del seu director dirigint aquest gran grup , jo no vaig poder ser-hi en aquest concert però els conec i se que fan disfrutar amb els seus cants molt perfectes i la seva simpatia

  Respon
 3. Un concert extraordinari. No defrauden mai. Jo soc una fan molt fidel al grup, els segueixo sempre que puc.
  Gràcies per l,energia que transmeteu i gràcies per l,organització.
  Elena

  Respon
 4. Festa magnifica!, les fotos excel.lents reflexen l’ambient acollidor i màgic que tenen les nits de la Brufaganya. Ànims als que ho feu possible!

  Respon
 5. Primera vegada que assitiem en un concert a Sant Magí.
  Tancava els ulls i pensava que estava en una missa negre a Harlem.
  Difícil de trobar paraules per glosar la gran nit que varem passar.
  Ens veiem en noves ocasions.

  Josep Marí i Llacuna

  Respon

Deixa un comentari