foto: tribus de la segarra

L'Hora Poètica

Club de Lectura de Santa Coloma de Queralt

Dissabte 27 d’abril: celebració de l’Hora Poètica. L’Hora Poètica es fa sempre per St. Jordi. Aquest any uns quants dies després de la festa tan nostra de les roses i dels llibres.

 

El tema que s’ha triat enguany és el mar: Poesies amb aquesta temàtica i també cançons.

Els poemes són molt variats, i els poetes també: Maragall, Verdaguer, Salvat Papasseit, Segarra, Miquel Costa i Llobera, Rovira i Virgili, Espriu, Raspall, Margarit, Casasses, Carme Cabús, Olga Xirinacs, Quima Jaume. I enguany també Joan Salat, conegut per molts de nosaltres, poeta segarrenc, que tot i que escriu des de terres de secà i viu en una masia, també ha escrit sobre la temàtica marinera. 

 

Com sempre es fa, s’escullen poesies entenedores i que puguin agradar.

 

Totes les cançons parlen també de la mar. El J.M. Riba canta “Vinyes verdes vora el mar” i “la Gavina”, cançons que ens les sentim tots molt pròximes. I els Set de veu, amb la Roser Mestre: “Vestida de nit” i “Un pont de mar blava”. Els Set de veu són professionals, i les interpretacions són magnífiques.

 

Amb el mar de fons no poden faltar unes havaneres. De fet, s’ha creat un grup per cantar-les, la majoria d’ells de l’Orfeó, i altres d’altres corals, acompanyant-los a la guitarra el Magí Ramon, i dirigint el Joan Mestre. La primera havanera ha estat “la Balada d’en Lucas” cantada a quatre veus. La segona: “la calma de la mar”, cantada també per tot el públic. Al final, d’una manera espontània, s’han cantat els Segadors.

 

L’Hora Poètica s’organitza des del Club de Lectura, i com sempre, l’organització vol agrair a tots els voluntaris que reciten, i que venen un any i un altre. I també a tots els que canten, que tampoc fallen mai, i aquest any molt especialment al grup que s’ha organitzat per cantar les havaneres, i que van acompanyar també al J.M. Riba en la cançó de La Gavina. Aquest grup va haver d’assajar unes quantes vegades. A tots, el més sincer agraïment, pel que fan, i pel bon ambient que entre tots s’aconsegueix sempre en les Hores Poètiques que s’han fet. 

 

Club de Lectura.

Hora Poètica.