Primer concert de les Nits Musicals Brufaganya:
Cor de Cambra del Palau de la Música, La Caravaggia.

Extraordinari. El concert és extraordinari. Molta professionalitat, molta perfecció, molt entusiasme i molta vinculació amb el públic. I molta emoció per part de tots.

 

Interpreten ensalades i madrigals del Renaixement català. D’entrada pot semblar que es tracta d’una música ja molt llunyana en el temps i que pot costar d’entrar-hi i entendre. Però no, hi entres de seguida, totes les peces són alegres, amb moments de molt sentiment, de molta força, i amb una interpretació perfecta.

 

Hi ajuden molt els comentaris del Xavier Puig sobre les obres que interpreten, el temps en què han estat escrites, els seus autors, que són tots catalans, i el tema de cada peça.

 

Les ensalades són peces on es barreja la música popular i també religiosa, d’estils i llengües diferents: castellà, llatí i català, amb elements teatrals, on s’hi pot trobar diversió, ironia i dramatisme.

 

Tots els que canten i també els que toquen els instruments són joves, el director, en Xavier Puig, també. Els instruments són els de l’època renaixentista, els antecessors d’alguns actuals. Moltes estones la música et trasllada a una època encara medieval amb cercaviles on la gent va saltant i ballant alegrament darrere dels músics, pels pobles i ciutats d’aquell temps.

 

La sincronització i perfecció de tot el que interpreten, la bona entesa que es percep entre els cantants i els músics, fa que sigui fàcil no només deixar-se endur per la música, sinó també entregar-s’hi del tot.

 

No és estrany que el Cor de Cambra del Palau sigui considerat un dels Cors professional més prestigiosos de l’Estat espanyol. Va ser creat per l’Orfeó Català l’any 1990 amb la missió de difondre la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació.

 

Són uns professionals extraordinaris. Felicitats per un tan bon treball. Les Nits Musicals de la Brufaganya està posant cada vegada el llistó més alt. Felicitats també a tots els organitzadors que porten a la Brufaganya músics de tant nivell i tanta professionalitat.

fotos: tribus de la segarra

Montse Rumbau

9 de juny de 2019