JOSEP M CARRERAS

Per dignitat

 

            Se suposa que qui exerceix un càrrec públic te una mínima educació i  és elemental no faltar al respecte a l’adversari i, molt menys acusar-lo basant-se en mentides o en  fets no provats.  En canvi, darrerament han sovintejat al Parlament de Catalunya espectacles ben lamentables en què el debat polític s’assemblava més a una discussió tavernària que a un contrast d’opinions.

            Recomanaria al senyor Albert Rivera i a tots els Ciutadans que llegissin (i pensessin serenament, si en són capaços) un  fragment de l’evangeli de sant Mateu. Diu  que “no és allò que entra a la boca de l’home el que el contamina, sinó allò que en surt”. En aquest sentit, el llenguatge que empren molts dels Ciutadans és contaminat i contaminant. Queda molt lluny de la correcció, però encara més de la veritat. S’ha passat del raonament a l’insult, de la sospita a la mentida. Ciutadans i PP són els promotors d’una degradació del debat polític que és molt preocupant. Com pot dir el senyor Rivera que als CDRs els han trobat goma-2 i no aporti cap prova? Podríem fer una llista molt llarga dels despropòsits i escarafalls que els diputats de Ciutadans han protagonitzat al Parlament de Catalunya.

            Si fem un repàs de les seves actuacions en l’àmbit polític català, veurem que pràcticament no hi ha cap proposta en positiu. Totes (o pràcticament totes) són fetes només per anar a la contra. Varen néixer per oposar-se a la immersió lingüistica. Primer ho varen fer reclamant dues línies educatives a les escoles una en català i l’altra en castellà. No deien però que això suposaria la divisió de la societat catalana. No hi fa res que la immersió lingüística hagi donat uns resultats excel·lents per la integració de tots els catalans (els originaris i els nouvinguts) en una sola comunitat. A més,  el català es trobaria sempre en inferioritat de condicions fins a ser fagocitat per la llengua que te al seu abast el poder polític i quasi tots els mitjans de comunicació. No he vist ni una sola proposta en defensa del català que, ara com ara, es troba minoritzat i amb perill de descomposició.

            L’altre tema que Ciutadans i PP han volgut explotar darrerament fins a convertir-se en una obsessió malaltissa, és la voluntat d’assimilar independentisme i terrorisme. Son “cecs guies de cecs” que han tergiversat els fets fins a presentar l’independentisme català, pacifista a ultrança, en una mena de fanatisme violent. No s’han estalviat els insults més barroers. Qui viu fora de Catalunya pot creure que aquí anem a trets pels carrers. És la imatge que possiblement voldrien els promotors de campanyes de denigració sense el més mínim sentit ètic.

            No, senyor Rivera i Cia. No tot s’hi val en aquesta lluita per guanyar vots. Tant els polítics com els responsables dels mitjans de comunicació haurien de tenir un mínim de decència per no tergiversar la veritat. “La veritat us farà lliures”, diu també la Biblia. Però en el vostre cas, la veritat us fa mentiders perquè no convé als vostres interessos. Heu perdut la dignitat. No us interessa la veritat ni els drets de les persones sinó la victòria, el triomf sobre l’adversari encara que l’hàgiu de tenir sotmès imposant-vos per la força bruta.

 

JOSEP  M  CARRERAS

10 d’octubre de 2019

Deixa un comentari