Bon dia 14 de febrer 2020

foto: tribus de la segarra
Foto: Primeres llums. Santa Coloma de Queralt.

14 de febrer de 2020

  • Avui Sant Valentí, un sant llegendari afegit a una altra llegenda, que diu que aquest sant és patró dels enamorats perquè la seva festa coincideix amb el moment de l’any en què els ocells comencen a aparellar-se.

    De llegenda en llegenda arribem a la tradició que diu que Sant Valentí era patró dels estafadors i  estraperlistes. Que s’aparellin els ocells en bona hora doncs. I visca l’amor, encara que sigui d’estraperlo.

  • 6° a les vuit del matí. Cel serè, gens de vent i molta humitat. Farà sol i temps primaveral. 

  • Avui és Sant Ciril, Sant Metodi i Sant Valentí. Per molts anys.

  • “Si menys n’hi ha, més bo serà.”

Bon dia 
Santa Coloma de Queralt
La Segarra
República, ocupada, de Catalunya

foto: wishflowers.tumblr

“Tot allò que puguis fer o somiar, comença-ho. L’audàcia té geni, poder i màgia. Comença-ho ara!”

Johann Wolfgang von Goethe

foto: pinterest.es ALTAYNEWS.KZ

no em moriré d’amor.

em moriré de qualsevol cosa.

però en el moment darrer,

amb els ulls ben oberts,

els ulls dels moribunds,

estrenyeré els llavis per no dir el teu nom.

el vull per a mi sol

per a tota la mort.

 

Quaderns per a ningú VII

Vicent Andrés Estellés

foto: tribus de la segarra

paisatge matiner amb boira

santa coloma de queralt

la segarra

febrer 2019

foto: tribus de la segarra

guarniment de luxe

la pobla de carivenys

la segarra

febrer 2020

Joan Miró, "Carneval de l'arlequí"

Entre els anys 1928 i 1930, les diferències dins del grup dels surrealistes cada vegada van ser més evidents, no solament pel que fa a l’art plàstic, sinó també en el vessant polític. Miró es va anar distanciant progressivament, tot i acceptar els principis de l’estètica surrealista; tampoc se sentia obligat a participar en totes les manifestacions. L’11 de març de 1929, en una reunió al Bar du Château, amb Breton ja adherit al partit comunista, va sorgir un tema de discussió sobre el destí de Lev Trotski; aquest tema finalment va quedar al marge i la discussió va portar a clarificar les posicions de cadascú. Entre els que es van manifestar en contra d’una acció comuna basada en un programa de Breton, es trobaven Miró, Michel Leiris, Georges Bataille i André Masson. Miró només volia defensar-se i lluitar amb la pintura. Entre la posició de Karl Marx, que advocava per «transformar el món» mitjançant la política, o la de Rimbaud, de «canviar la vida» mitjançant la poesia, Miró va escollir la segona. Va ser aleshores quan Georges Hugnet va explicar que Miró només pot defensar-se amb la seva pròpia arma, que és la pintura:

 

“Sí, Miró ha volgut assassinar la pintura, l’ha assassinada amb medis plàstics, mitjançant un art plàstic que és una de les més expressives del nostre temps. L’ha assassinada, potser, perquè no volia doblegar-se a les seves exigències, a la seva estètica, a un programa massa estret per donar via lliure a les seves aspiracions”.

 

Joan Miró

Presos polítics, ostatges d’un país extranger

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa defineix el pres polític i considera que una persona privada de la seva llibertat personal ha de ser considerada com a “pres polític”

* si la detenció s’ha imposat en violació d’una de les garanties fonamentals establertes en el Conveni Europeu de Drets Humans i els seus Protocols, en particular la llibertat de pensament, consciència i religió, llibertat d’expressió i informació, llibertat de reunió i associació;

* si la detenció s’ha imposat per raons purament polítiques sense connexió amb cap delicte

* si, per motius polítics, la durada de la detenció o les seves condicions són clarament desproporcionades a la infracció per la qual la persona ha estat declarada culpable o sospitosa;

* si, per motius polítics, la persona va ser detinguda de forma discriminatòria en comparació amb d’altres.

* si la detenció és el resultat d’un procediment clarament injust i això sembla estar relacionat amb motius polítics.

wikipedia

Foto: vilaweb.cat

foto: tribus de la segarra

perfil de la vila amb boira

santa coloma de queralt

la segarra

febrer 2020

foto: google.es
De sobte una bafarada d’olor de mar em féu marxar enmig de les ones. L’aigua trucava al vidre de l’ull de bou. Reflectia la calma del cel un color d’un blau intensíssim que em feria l’esguard i no sabia ben bé si era el color de la mar o el dels teus ulls. Érem a la llitera. A la cabina, que era per a vuit, només hi restàvem nosaltres. Espurna d’ones, ales de gavines, regaleres de dofins, s’entraven pel vidre rodó de lluna plena, lluna de migdia, però, del nostre ull de bou. Lentament vas començar a despullar-te, t’anaves traient la roba sense mirar-me amb un gest que volia ser natural i que ara l’endevino impregnat de candor malaltís. Et cobrires el cos amb un llençol: potser tenies por de la meva por en veure’l nu, potser m’havies vist fugir rabent, espantada davant l’espectacle que, per primera vegada, s’oferia al meu davant. T’assegur que no em vaig esverar. Em bategaven els polsos amb força i dins meu anava arromangant els vels del més bell somni d’adolescent. Sempre m’havia semblat es- plèndid, el teu cos; sentia en aquells moments curiositat, ganes de saciar els ulls mirant-lo tanta estona com volgués. Per això vaig destapar-lo. I aparegué —me’n sentia creadora, ja que eren els meus ulls els que així el veien—, estatuari, perfecte. Els meus dits, com en un ritu, la llenegadissa dansa dels meus dits sobre la teva pell, tornaren a dibuixar els teus llavis i una per una les formes del teu cos. Llavors tu em demanares, amb el tacte més que amb la veu, permís per despullar-me. Volies fer-ho tu, insistires, per assaborir amb morositat els moments que ens separaven de l’instant aquell en què, a la fi, em veuries nua, allargant, amb la intenció de perpetuar-los, aquells minuts, malgrat la urgència del teu desig.
 

Carme Riera

Te deix, amor, la mar com a penyora

Frans Floris, Het gevecht van de opstandige engelen (La caiguda dels àngels rebels), 1554.

La majoria de pecadors, en ser comdemnats a l’infern, comenten “ja hi he estat”.

Matias Vallés

foto: tribus de la segarra

feixes verdes

talavera

la segarra

febrer 2020

foto: llibresimesllibres

“El meu paper és molt modest, és fer un llibre de viatges, una crònica, a partir d’unes notes on jo escric allò que veig. No sóc cap savi que estudia en biblioteques per a aportar tot el que s’ha conegut sobre aquella comarca a través de generacions; hi ha altres persones que poden fer aquestes anàlisis. Jo sempre defenso que això és un llibre d’un viatge a peu i només hi explico el que he vist, però no demaneu, en el cas de la Llitera, que toqui el cas lingüístic com ho farien els lingüistes o que expliqui la història de quan això va ser Aragó, no, perquè no és un llibre d’erudit, és un llibre viscut, és un llibre fet a peu.

Com que jo no he pretès mai passar a la història de la literatura, i crec que un dels meus errors és dir que la literatura no és la cosa més important del món, això t’impedeix immediatament que et considerin, que puguis aspirar al Nobel i tot un seguit de coses. Però jo sóc molt feliç considerant que la literatura és la meva manera d’explicar-me en determinades facetes de la vida, que no en totes.”

Xulio Ricardo Trigo entrevista Josep Maria Espinàs a  El Temps, núm 273

matí boirós

santa coloma de queralt

la segarra

febrer 2020

You give your hand to me

And then you say “Hello”

And I can hardly speak

My heart is beating so

And anyone can tell

You think you know me well

But you don’t know me, no

 

No, you don’t know the one

Who dreams of you each night

And longs to kiss your lips

And longs to hold you tight

To you I’m just a friend

That’s all I’ve ever been

No, you don’t know me

 

I never knew the art of making love

Though my heart aches with love for you, yeah

Afraid and shy, I let my chance go by

A chance that you might love me too

 

You give your hand to me

And then you say “Goodbye”

And I watched you walk away

Beside the lucky guy

I know you’ll never know

The one who loved you so

No, you don’t know me

 

But I never knew the art of making love

Though my heart aches with love for you

I’m afraid and shy, I let my chance go by

A chance that you might love me too

 

You give your hand to me

And then you say “Goodbye”

And I watched you walk away

Beside the lucky guy

Oh, you’ll never ever know

The one who loved you so

No, you don’t know me

 

I say you’ll never ever know

The one who loved you so

No, you don’t know me

No, you don’t know me

                                                    Què fem?

                                     Santa Coloma de Queralt

        ara

      demà

      demà

JORNADA DE TREBALL VOLUNTARI A 

SANT MAGÍ DE LA BRUFAGANYA  

  Dissabte, 15 de febrer de 2020

(a partir de les 8 del matí)

 

L’activitat està oberta a tothom, tant si hi heu vingut altres vegades com si no hi heu vingut; només cal presentar-vos a Sant Magí el dia indicat.

Cap a les 10 del matí no hi faltarà un bon esmorzar

Us hi esperem


        ara

      demà

        ara

OFERTA DE FEINA

L’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt està buscant personal (home o dona) per fer feines de brigada, neteja o altres. La feina s’inclou dintre del Programa 30 Plus del SOC, tindrà una durada de 9 mesos i serà de jornada completa. Deixeu el currículum a la recepció de l’Ajuntament. Incorporació immediata.

És imprescindible tenir més de 30 anys, estar apuntat al SOC com a demandant d’ocupació i no haver tingut contracte laboral a l’empresa Elèctrica Municipal de Santa Coloma de Queralt.

        ara

ORDENANÇA PLAQUES SOLARS

Des de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, s’ha aprovat definitivament l’ordenança municipal  per a la regulació i promoció de les instal.lacions d’energia solar (tèrmica i fotovoltaica) per a simplificar la tramitació d’aquestes instal·lacions, i la seva promoció amb bonificacions de l’Impost de Construccions del 95% i de l’Impost sobre Béns Immobles del 20% durant 5 anys.

S’adjunta text de l’ordenança.

        ara

OFERTA DE FEINA

BAR – RESTAURANT CAL TON

NECESSITA CAMBRER/A URGENT.

TELÈFON  977880077

        ara

CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS

El dia 23 de Gener el DOGC (núm. 8048) va publicar la convocatòria de subvencions de la qual adjuntem les bases corresponents:

Convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, a la programació realitzada de música en viu de caràcter professional

       demà

       febrer

        25

       març

         8

        ara

Deixa un comentari