Bon dia 24 de juny 2020

foto: tribus de la segarra
Foto:Alguns matins el sol s'esbaralla amb la boira. Santa Coloma de Queralt.

24 de juny de 2020

  • Un dia com avui de 1925 el capità general de Catalunya Joaquim Milans del Bosch i Carrió ordena la clausura d’activitats i el tancament del camp de les Corts del Barça. Més info: ca.wikipedia.org

  • 14° les set del matí. Molta humitat avui també, a primera hora. Cel serè del tot. Farà sol i calor; aviam si els sembrats ho aprofiten i s’acaben de posar a punt. 

  • Avui és  Sant Joan Baptista. Per molts anys.

  • “Per Pasqua granada, l’espiga daurada; per Sant Joan, segada, i per Sant Pere, a l’era.”

Bon dia 

Santa Coloma de Queralt
La Segarra
República, ocupada, de Catalunya

“Cada dia hauríem de sentir una mica de música, llegir una bona poesia, contemplar un quadre bell i si és possible, dir algunes paraules assenyades.”

Johann Wolfgang von Goethe

Don’t follow me. I’m lost too.

google.es

“Ser diferent és bastant fàcil. El que costa de veritat és ser millor”.

Ton Desplà

Avui a les 7 de la tarda, presentació al pati del Castell. 

google.es

L’estel fugia i el foc moria:

cendra tots dos ens han deixat.

Dintre l’albada la posta nia.

Només els somnis són veritat.

És endebades que jo sospiri.

Canta l’ocell felicitat

i és un miratge i un deliri.

Només els somnis són veritat.

Claror del dia. La mar s’atura:

el pols d’argent tot just li bat.

Entorn, la vida se’ns fa insegura.

Només els somnis són veritat.

 

NIT DE SANT JOAN

Tomàs Garcés

ambient d’estiu

santa coloma de queralt

la segarra

juny 2020

Camille Saint-Saëns va compondre el seu Concerto de violoncel n.° 1 en La menor, op. 33 el 1872, quan el compositor tenia 37 anys. Va escriure aquest treball per al violoncel·lista belga, violinista de gamba i el fabricant d’instruments Auguste Tolbecque. Tolbecque formava part d’una famosa família de músics estretament associada amb la Société des Concerts du Conservatoire, la societat de concerts líder a França. El concert es va realitzar per primera vegada el 19 de gener de 1873 al conservatori de París amb Tolbecque com a solista. Aquesta va ser considerada una fita de la creixent acceptació de Saint-Saëns per part de l’establiment musical francès. en.wikipedia.org

foto: tribus de la segarra

poruc

santa coloma de queralt

la segarra

juny 2019

google.es

“La vida és somni; despertar és el que ens mata. És el despertar que ens mata. Qui ens roba els nostres somnis ens roba la vida”.

Virginia Woolf

 

Presos polítics, ostatges d’un país extranger

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa defineix el pres polític i considera que una persona privada de la seva llibertat personal ha de ser considerada com a “pres polític”

* si la detenció s’ha imposat en violació d’una de les garanties fonamentals establertes en el Conveni Europeu de Drets Humans i els seus Protocols, en particular la llibertat de pensament, consciència i religió, llibertat d’expressió i informació, llibertat de reunió i associació;

* si la detenció s’ha imposat per raons purament polítiques sense connexió amb cap delicte

* si, per motius polítics, la durada de la detenció o les seves condicions són clarament desproporcionades a la infracció per la qual la persona ha estat declarada culpable o sospitosa;

* si, per motius polítics, la persona va ser detinguda de forma discriminatòria en comparació amb d’altres.

* si la detenció és el resultat d’un procediment clarament injust i això sembla estar relacionat amb motius polítics.

wikipedia

Foto: vilaweb.cat

Alberto Giacometti (1901-1966) - Nature morte avec une pomme, 1937, huile sur toile, 71,8 x 74,9 cm, New York, The Metropolitan Museum of Art

Després de crear escultures “planes” (Woman, 1929) i “open” (Home i dona, 1929), Giacometti s’apropa als surrealistes i exposa, a partir de 1930, al costat de Joan Miró i Jean Arp, a la galeria Pierre amb qui va fer contracte el 1929. Es va trobar amb Tristan Tzara, Rene Crevel, Louis Aragon, Andre Breton, Salvador Dalí, André Masson. Va ingressar oficialment al grup surrealista de París el 1931. Va crear gravats i dibuixos per il·lustrar llibres de René Crevel, Tristan Tzara i André Breton. Participa en la redacció de revistes del grup. fr.wikipedia.org

foto: tribus de la segarra

els sembrats i les vores

santa fe de montfred

la segarra

juny 2020

Trobareu aquesta tassa a CAL SUGRAÑES, al carrer Major, 4  de Santa Coloma de Queralt.  

preu: 3€

google.es

M’agradaria morir a cent quatre anys, completament sa, assassinat per un marit que m’acabés d’enxampar, in fraganti, amb la seva jove esposa.

Billy  Wilder

roelles i cúgula, qui us estima

santa coloma de queralt

la segarra

juny 2020

vadeteca.cat

“Hi ha tres línies en la biografia de tot ésser humà. Són tres línies sinuoses, perdudes a l’infinit, constantment pròximes i divergents…: El que un home ha cregut ser, el que ha volgut ser i el que va ser”.

Marguerite Yourcenar

Toma este puñal dorao

Y ponte tu en las cuatro esquinas

Y dame tus puñaladas

Y no digas que me olvidas

Que con el aire que tu llevas

Que cuando vas a caminar

Hasta el faro de la cola

Que me lo vas a apagar

El mundo leguas y leguas

Aunque mi cuerpo ha corrido

El mundo, leguas y leguas

Como aqui me deja el alma

Que aqui he venido por ella

Aunque mi cuerpo ha corrido

El mundo, leguas y leguas

Toma este puñal dorado

Y ponte tu en las cuatro esquinas

Y dame tus puñaladas

Y no digas que me olvidas

Que con el aire que tu llevas

Que cuando vas a caminar

Hasta el faro de la cola

Ayy que me lo vas a apagar

Por que sale te ofende

Si yo supiera compañero

Que el sol que sale te ofende

Con eso me peleara

Que, que aunque me dieran la muerte

Con eso me peleara

Que ya aunque me dieran la muerte

Madre, tiene la reina de mis entrañas

Dos abanicos negros, que por pestañas

Que por pestaña niña que por pestañas

No hay niña que las tenga por toda la españa

Y te voy pintando y pintando

Al ladico del brasero

Y a la vez me voy quemando

Por lo mucho que te quiero

Valgame San Rafael

Tener el agua tan cerca y no poderla beber

 

SI TU SUPIERAS COMPAÑERO

                                                    Què fem?

                                     Santa Coloma de Queralt

PRESENTACIÓ DE LLIBRE I EXPOSICIÓ

Avui, festa de Sant Joan, a les 7 de la tarda, al pati del castell, presentació del llibre “500 anys de vida rural a Sant Magí de la Brufaganya i entorns” de la historiadora Montserrat Rumbau. És un llibre de 704 pàgines sobre la vida als petits pobles de Pontils, Valldeperes, Santa Perpètua, Vallespinosa, Viladeperdius, Montalegre i Sant Magí.

El llibre és editat per l’Associació Cultural Baixa Segarra i Cossetània Edicions i es podrà comprar durant l’acte de presentació. El seu preu és de 25€

A la plaça del castell hi haurà instal·lada l’exposició: “Sant Magí. El miracle de l’aigua”

Hi haurà seients per a tothom i s’ha de guardar la distància de seguretat d’acord amb les indicacions de l’autoritat sanitària.

 

Associació Cultural Baixa Segarra

Amics de Sant Magí de la Brufaganya i entorn

    ara

SUBVENCIONS 2020 PER A ENTITATS I EMPRESES

Us informem que ahir dimecres, 29 d’abril de 2020,es van publicar al DOGC les línies de subvencions del CCAM per aquest any 2020 que tenen per objectiu reactivar l’activitat econòmica davant l’emergència sanitària per la COVID-19.

  • Les sol·licituds es poden presentar a partir de demà dijous, 30 d’abril, a les 00.00h, per mitjans telemàtics a través del Canal Empresa, al web del CCAM, o del Departament d’Empresa i Coneixement juntament amb la documentació específica que es requereix en cadascuna les línies del Pla d’Ajuts. El termini de presentació finalitza el 31 de desembre d’enguany o fins que s’exhaureixi el pressupost (això pel programes 3, 4, 5 i 6, els altres són fins a 30 de juny).
  • El Pla d’Ajuts inclou 7 programes específics dirigits a autònoms, pimes i microempreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, tant individuals com associades o agrupades

Consulteu tota la informació aquÍ:
Subvencions 2020 per a les entitats i empreses del comerç, serveis, artesania i moda

>Podeu descarregar les bases de la subvenció aquí: 

    ara

        ara

L’Associació Queractiu de Santa Coloma de Queralt, ens adherim a la iniciativa del #joventsolidari. Com a jovent del nostre poble volem donar el servei per coordinar ajudes a persones vulnerables davant les mesures de prevenció del coronavirus. Per dur a terme aquest servei ens hem informat del protocol a desenvolupar per tal de fer-ho de manera correcta.

//Protocol d’actuació en les xarxes de solidaritat locals davant l’emergència del Covid-19// 

– Imprescindible no entrar en contacte estret amb les persones. Distància d’un metre i mig com a mínim. – Deixar la compra a la porta. 

– Pagament ( *Important* ) : No rebre diners en mà (poden ser font de contagi). S’ha de fer mitjançant la bústia/porta. Es prioritzaran sistemes telemàtics  (Bizum, per exemple) o avançament del pagament si és possible. Si no es pot evitar, portar una bossa de plàstic per introduir els diners . *S’ha d’anar amb compte i fer un adequat rentat de mans abans i després del procediment en el qual es manipulin els diners.* Alternativament valoreu ús de guants dins de les possibilitats.

– Rentar-nos les mans durant 40-60s amb gel hidroalcohòlic o sabó de mans, abans i després dels intercanvis, seguint les instruccions de la rentada de mans adjuntat a la imatge. 

        ara

        ara

ORDENANÇA PLAQUES SOLARS

Des de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, s’ha aprovat definitivament l’ordenança municipal  per a la regulació i promoció de les instal.lacions d’energia solar (tèrmica i fotovoltaica) per a simplificar la tramitació d’aquestes instal·lacions, i la seva promoció amb bonificacions de l’Impost de Construccions del 95% i de l’Impost sobre Béns Immobles del 20% durant 5 anys.

S’adjunta text de l’ordenança.

Trobareu aquesta tassa a CAL SUGRAÑES, al carrer Major, 4 de Santa Coloma de Queralt.  

preu: 3€

Deixa un comentari