foto: tribus de la segarra

Concert de cine, a Sant Magí -19 d’agost

Les Nits Musicals de la Brufaganya s’han convertit aquest estiu amb la “Música a la fresca a la Brufaganya”. Que agradable és escoltar bona música a l’aire lliure, sota els arbres amb les fulles que no paren de moure’s per l’aire que aquesta nit s’ha fet present, amb els estels que comencen a despuntar, amb els grills que no paren, i amb fresca, força fresca, després de passar un dia de molta calor.

El conjunt: els “Northern Cellos”. Cinc joves que vénen de les comarques de Girona, comenten que ja estan acostumats a la seva tramuntana, però que no pensaven que aquí es trobarien amb aquest aire que els obliga a haver de subjectar les partitures com poden perquè no marxin volant.

Els “Northern Cellos” són quatre violoncel·listes: Anna Caner, Edgar Caselles, Maria de Palol, Pol Farell, i el percussionista-bateria: Joel Riu, que té tota mena d’instruments de percussió i que ajuda amb els seus sons tan aviat forts, com d’altres delicats i suaus, a donar molta força i vida als quatre cellos, que, per altra part, són extremadament versàtils i lluny de les formes més tradicionals que normalment estem acostumats a veure’ls.

Els temes escollits: bandes sonores de pel·lícules molt conegudes, que han arribat a tenir un protagonisme que va fins i tot molt més enllà que el de les pròpies pel·lícules. Les músiques dels Senyors dels Anells, del Joc de Trons, del James Bond, de la vida és Bella, de l’E.T…. i fins i tot produccions de dibuixos animats tan mítiques que ara Bola de Drac. Uns clàssics ja tots ells dins del món musical. 

Pel·lícules, però també sèries, perquè com diu Edgar Caselles, el violoncel·lista que anuncia els diferents temes, ells pertanyen a la generació de les sèries que han passat a ser tan importants últimament.

Tots estem encantats amb les músiques escollides, tots les coneixem, formen part de la nostra vida, i són músiques molt potents, que fan vibrar, que emocionen, que enganxen, i que han rebut molts premis i fins si tot Óscars. L’arranjament, l’adaptació d’aquestes músiques al grup tan original dels quatre cellos, l’ha fet un d’ells, el Pol Farell, i la interpretació que en resulta és perfecte. El que transmeten: molta professionalitat, molt ritme, també alegria, frescor, i molta vitalitat. Els entusiastes aplaudiments després de cada peça, mostren la reacció tan positiva del públic.

L’aposta dels cinc músics per interpretar música moderna i coneguda, no deixa de ser atrevida i molt innovadora. T’esperes que aquesta classe de música sigui interpretada per un conjunt amb diversos instruments, però no per un grup de quatre violoncel·listes, dels quals t’esperaries un concert de música clàssica i de cambra, cosa que també fan en altres concerts. També en fan amb cellos electrònics, que ens asseguren que és una experiència que cal viure-la.

Emocionants els agraïments a l’organització de les Nits Musicals de la Brufaganya per tirar endavant aquests concerts a l’aire lliure, en aquests moments de tantes dificultats. I els que estem allà reunits: els hi agraïm de tot cor l’excel·lent interpretació d’aquesta nit i la seva simpatia, malgrat l’aire que no para i que s’entesta a fer volar les seves partitures.

Aquests concerts a l’aire lliure estan sent una delícia.

foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra
foto: tribus de la segarra

 

 

Montse Rumbau

20 d’agost de 2020