fotos: tribus de la segarra

Una visita com un regal

Dissabte passat, –14 de gener–, vam tenir la sort de rebre una visita i poder assistir a la inauguració d’una exposició a “Ca la Marta” i una mica més tard a una xerrada a la sala dels Merlets, al Castell de Santa Coloma.

L’espai de “Ca la Marta” va quedar petit; a la sala del Castell van faltar moltes cadires. El protagonista: Martí Boada.

Gairebé tothom coneixia Martí Boada, però la majoria no l’havíem vist ni sentit de tan a prop.

Martí Boada, geògraf, catedràtic i escriptor, ho ha fet tot dins del camp de les ciències ambientals i l’educació ambiental. Ha voltat des del parc natural del Montseny fins a l’Amazones. I ara ha fet un pas més encara i ha incorporat l’art com un element més de docència i divulgació.

A Ca la Marta ens va anar explicant el significat de cada peça exposada. Unes explicacions farcides de bon humor, també d’ironia i de molta saviesa, que al final volen dir un amor molt gran per la natura.
A la tarda, al Castell, la sala dels Merlets va quedar petita per sentir novament tota la saviesa de Martí Boada que tot dient que no havíem d’espantar les criatures parlant d’un futur fosc, deixava entreveure amb prou claredat quin és el risc en què ens trobem si no canviem de manera urgent els nostres costums, sobretot en matèria de gestió mediambiental.

Gràcies a qui ho ha fet possible –Marta Ribot, Més Sant Magí, Univers Joan Teruel, etc.–, i gràcies, senyor Boada per la visita.

Doncs sí, a vegades hi ha visites que són com un regal.

Gener 2023