JOSEP M CARRERAS

Mentides podrides
(Carta oberta a Pablo Casado)

 

            Li escric com a català que ha tingut la dissort d’haver de viure en un món on sembla que cada dia més impera la falsedat i la mentida, que solen estar en mans dels poderosos i privilegiats. No és fàcil haver d’aguantar els embats i les mentides d’aquells poca-vergonyes a qui fem nosa i voldrien  tenir-nos domesticats com xaiets, ja que, per ara, no ens poden fer desaparèixer.

            No sé si el famós màster que li varen regalar sense haver d’anar a classe comportava annexa una ciència infusa que a la resta de mortals no ens ha estat concedida. Altrament no entenc com pot fer unes afirmacions tan sorprenents com que a les Illes no es parla català, sinó mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc. Amb quina autoritat es permet vostè fer aquesta proclama lingüística, si no és per enfrontar els illencs amb els catalans?

            Suposo que s’ha informat bé abans d’afirmar públicament que a Catalunya hi ha mestres que han rebut instruccions de no deixar anar al lavabo als nens que ho demanessin en castellà, o bé que  a les hores del pati els omplien la motxilla de pedres. Vostè deu tenir unes fonts d’informació particulars que nosaltres no tenim. I si ha tingut coneixement d’aquesta aberració, la seva obligació havia de ser denunciar els culpables, amb indicació de llocs, dates i persones. Si no ho ha fet és perquè és una mentida podrida. Altrament, el mateix govern i el col·lectiu de mestres li donaria suport.

            Vostè, provocador de mena, està acostumat a fanfarronejar i fer afirmacions que després no pot demostrar. Com quan, per defensar-se, diu que no pot acusar-lo una persona que es dedica a destrossar vehicles de la Guardia Civil. Miri, senyor Casado: jo hi era aquell dia, vostè no. I li puc jurar que quan els Jordis es varen enfilar al jeep, abans ho havien fet dotzenes de periodistes. Però, en totes aquestes acusacions, a vostè no li interessa saber què va passar sinó fer creure que va passar. Per això no te escrúpols en fer passar per vàlides  mentides i exageracions de tota mena.

            Voler donar una imatge de defensor de la pàtria no l’autoritza a saltar-se totes les normes de l’ètica i la moral. Vostè sap quina es la realitat de Catalunya i hauria de donar suport a les causes justes respectant i fent respectar els drets d’aquest poble, Però no. És com un estigma gravat a foc que porten sobre la pell els dirigents que com vostè –i com M. Rajoy, o JM Aznar- es permeten alterar la veritat de les coses per aconseguir els seus objectius, encara que sigui mitjançant la mentida i la violència. ¿O no és violència la repressió ferotge que s’exerceix contra els que varen cometre el greu delicte de posar urnes i consultar el poble? Una actitud -deixi’m que li ho digui- menyspreable, abjecta.

            Però no cal que s’esforci. El poble català sap que la columna vertebral de la seva existència és la seva llengua. Vostè, i altres partits com el seu, també ho saben i per això han emprès una campanya per destruir-nos. Sabrem resistir. Hem resistit molts anys la imposició, aquesta sí, del castellà per part de totes les dictadures i la prohibició d’usar la nostra llengua materna. Ara no ens arronsarem davant les bravates irresponsables d’espantaocells com vostè. Pot estar-ne ben segur.

vizcarra.info

 

 

JOSEP M CARRERAS

22 de desembre 2021