
Un premi pels Amics de Sant Magí
El dissabte 18 de març l’Associació Amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn va rebre el XII Premi Sikarra corresponent a l’edició d’enguany. Candidatura que havia presentat l’Ajuntament de Pontils.
El Premi Sikarra el concedeixen l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs i la Fundació Jordi Cases i Llebot que anualment fan aquesta distinció a “aquella entitat que ha contribuït i contribueix de manera exemplar a la divulgació, l’estudi, la projecció, la justícia i la cohesió social de la Segarra”, tal com diuen les bases del Premi.
Aquestes dues entitats promotores del Premi, han valorat la gran tasca que els Amics de Sant Magí han fet des de la seva fundació, destacant les actuacions que han suposat la recuperació d’espais enrunats o molt malmesos i no només la cura dels edificis sinó també del patrimoni cultural i natural de l’àmbit de la Brufaganya.
El Premi Sikarra ha estat un merescut reconeixement als voluntaris que periòdicament dediquen una bona part del seu temps a aquestes activitats.
El President de la Fundació Jordi Cases i Llebot va fer el discurs en nom de les entitats convocants i Maria Garganté, presidenta de l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrecs, va fer entrega del guardó a la presidenta dels Amics de Sant Magí, Maria Teresa Forné.
L’acte del dissabte va seguir els protocols habituals en l’entrega del Premi, amb l’enumeració dels mèrits de l’entitat premiada per part de Joan Mestre substituint l’alcaldessa de Pontils, absent per causa de salut. I amb els agraïments a les associacions promotores del guardó explicat amb detall per Jordi Solé.
Aquesta és la festa gran de l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs i de la Fundació Jordi Cases i Llebot i un gran nombre de socis van voler ser-hi presents. I, no cal dir-ho, molts socis i simpatitzants que fins a un centenar, entre tots van acompanyar els Amics de Sant Magí en aquesta celebració.
A banda dels parlaments protocol·laris, vam poder gaudir de l’actuació del grup, ja conegut nostre, Les Mezzos, que van fer cinc interpretacions amb la qualitat i nivell que ja ens tenen acostumats.
I finalment destacarem que tots el qui van intervenir en la cerimònia van tenir un record especial pel Magí Trullols, membre destacat i fundador dels Amics de Sant Magí que ens ha deixat tan sobtada i recentment i que en el parlament final ens emocionéssim amb la lectura que va fer Teresita Sureda de les paraules de l’Eclesiastès que diu que hi ha un temps per a cada cosa: Hi ha un temps d’infantar i un temps de morir. Un temps de plantar i un temps de collir.
Seguint amb l’Eclesiastès, llegim que hi ha un temps d’enrunar i un temps de construir. Esperem que el temps d’enrunar sigui per sempre història passada i que pels Amics de Sant Magí sigui llarg i profitós el temps de construir.

















